LUTKOVNA SKUPINA

Lutkarstvo v Posočju ni preveč razširjena dejavnost. Ker pa imamo radi izzive, otroke in igranje smo se odločili, da se poskusimo tudi na tem področju. Celotne predstave smo se lotili, tako kot večine ostalih projektov, sami. Vsaj na začetku poti ne stremimo po izjemnih in vrhunskih lutkarskih predstavah, ampak po tem, da otrokom na obraz pričaramo smeh.

Kot se je izkazalo smo zadeli žebljiček na glavico in že prva predstava, Soška deklica, ki smo jo napisali sami, je bila uspeh. Odigrali smo jo na Festivalu soške postrvi, nato pa še dvakrat v šoli za učence nižjih razredov. Izdelali smo preproste ročne lutke in leseno hišico. Naslednje leto smo se lotili malce bolj zahtevnega projekta. Bibice, ravno tako smo zgodbo napisali in lutke izdelali sami, so bile veliko bolj tehnično zahtevna predstava. Lutke so bile namreč narejene po principu marjonet. Predstavo smo ravno tako odigrali v lutkovni hišici. Zadnja predstava pa je bila nadaljevanje zgodbe o Bibicah. Predstavo smo odigrali v sklopu Kobariškega kulturnega poletja. Pri tej predstavi nismo uporabili lutkovne hišice.

Z lutkami se ukvarjamo kolikor nam, ob natrpanem urniku, ostane časa. V kolikor koga zanimajo lutke in bi rad ustvarjal ga z veseljem sprejmemo in vključimo v skupino. Mogoče, če nam bo čas dopuščal se bomo odpravili tudi kam na gostovanja, saj menimo, da so naše zgodbice in predstave dobre ter poučne.

Dosedanje predstave