GLEDALIŠKA SKUPINA

Nekega pomladnega dne 2010 se je dvema mladima Kobaridcema porodila ideja, da bi skupinica mladih iz Kobarida in okolice pripravila gledališko predstavo. Seveda pa sama ne bi mogla izpeljati gledališke predstave, oziroma bi bilo to zelo težko. Zato se je začelo klicanje vseh, ki bi jih utegnila takšna stvar zanimati. Kaj kmalu se je nabralo okoli petnajst ljudi, ki so želeli sodelovati pri projektu in na kakršenkoli način pomagati. Tisti, ki se na odrskih deskah niso počutili preveč domače, so pomagali pri pripravi scene, kostumov, glasbe in ostalih stvari, ki pač pridejo zraven.

Gledališka skupina je prva izmed skupin, ki je začela s svojim delovanje pod okriljem Mladinskega kulturno umetniškega društva Kobarid. Druži nas želja po umetniškem ustvarjanju in upodabljanju takšnih in drugačnih likov znotraj dramskih del. Prva predstava, s katero smo se predstavili kobariškemu občinstvu predstavili s predstavo Fiziki v začetku leta 2011, v letu 2012 smo pripravili predstavo Sve za đabe, v začetku leta 2013 smo pripravili Transvestitsko svatbo, v drugi polovici istega leta pa predstavo Krčmarica.

Gledališka skupina se je predstavila kobariškemu občinstvu, prav tako pa je s svojimi predstavami gostovala v Bovcu, Desklah in Slapu ob Idrijci. Naša želja je, da bi v podobnem ritmu nadaljevali, dokler nas bo gnala želja po umetniškem ustvarjanju. Prav tako bi radi svojo igralsko skupino razširili, zato vabimo vse, ki vas žene želja po takem ustvarjanju, da se nam pridružite.

Dosedanje predstave

Sodelovanja