GLASBENA DEJAVNOST

Člani društva se radi glasbeno udejstvujemo. Zato smo tudi zelo dejavni na tem področju. Pojemo, igramo instrumente, snemamo,... Glasba je naša velika ljubezen že od malih nog. Zvrsti glasbe, ki jo izvajamo so različne. Od trdega Rocka, do vokalne glasbe. Spodaj so predstavljene vse skupine, ki so bila ali so še vedno aktivne na glasbenem področju.

SUN SET

Pod okriljem Mkud Kobarid je med leti 2011 in 2016 delovala 4-članska rock skupina Sun Set. Skupino so sestavljali bobnar Patrik Bašelj, basist Klemen Mišič, kitaristka Andreja Mišič in kitarist ter vokalist Miha Klanjšček. Izvajali so predvsem rock skladbe slovenskih avtorjev imeli pa so tudi nekaj avtorskih skladb.

Začetki skupine segajo v leto 2008, ko so osnovnošolci Milan Ibraimović (bobni), Klemen Mišič (klaviature), Jan Zaletelj (bas kitara), Andreja Mišič (kitara) in Miha Klanjšček (vokali in kitara) ustanovili šolski band Paradox pod mentorstvom učitelja glasbe Jožekom Štucinom, ki jim je nudil tehnično podporo. Skupaj so obeležili 15 nastopov in posneli 4 avtorske skladbe. Enega od teh skladb si lahko poslušate na povezavi.

Z Vstopom v srednje šole pa so člani kmalu naleteli na številne probleme. Zaradi prevelikih šolskih obveznosti je leta 2010 basist Jan Zaletelj zapustil band, na njegovo mesto pa je vskočil kar Klemen Mišič. Dve leti za njim je band zapustil še bobnar Milan Ibraimovič in vse je kazalo na to, da bo band razpadel.

Po dveh mesecih razmišljanja kako naprej, so se preostali člani vendarle odločili, da tako pač ne morejo zaključiti svoje glasbene poti. Tako so po dolgem iskanju dobili bobnarja Patrika Bašlja iz Kobarida. Skupaj so začeli graditi glasbeno identiteto novemu bendu z imenom Sun Set. Dijaki so se super ujeli in vzdušje je bilo odlično. Že na njihovem prvem nastopu je bila publika navdušena in od takrat se je vse le še stopnjevalo. Leta 2011, ko se je band pridružil kobariškemu kulturnemu društvu Mkud, je srce benda ponovno zažarelo v polni luči. S strani društva so prejeli veliko tehnične in finančne podpore. Igrali so vse zahtevnejše skladbe, njihovi nastopi pa so bili vedno daljši in kljub temu polni energije. Svoje skladbe so že predstavili v Bovcu, Kobaridu in Tolminu ter vedno poskrbeli za dober »žur«.

Glasbeniki, ki jih je v tesno prijateljstvo združilo veselje do rock glasbe, svoje nastope opisujejo kot obilo dobre glasbe, divjih ritmov ter prave energijske bombe tako s strani nastopajočih kot tudi s strani gledalcev.

V letu 2015 smo se v društvu odločili, da posnamemo CD z avtorskimi skladbami, to smo tudi storili, izdaja albuma pa žal še ni realizirana. V letu 2017 je skupina SUN SET prenehala z aktivnim delovanjem. Na obzorju pa se odpirajo novi izzivi.


VOKALNA SKUPINA BREZ IMENA

Med leti 2011 in 2013 smo se enkrat na teden srečevali mladi z veseljem do petja. Naše število se je veš čas spreminjalo, največ pa je naša zasedba štela 11 članov. 4 moški glasovi in 7 ženskih je vsak teden treniralo svoje glasilke in se ob prepevanju zabavalo.

V vokalni skupini smo peli:
sopranistke: Staša Volarič (vodja skupine), Maja Bon in Kristina Ivančič
altistke: Pia Stergar, Petra Volarič, Polona Sivec, Hana Ivančič
tenorji: Matej Šarf in Blaž Uršič (občasno tudi altistka Pia Stergar)
basi: Ian Stergar in Matej Gabrijelčič

Vsaka nova pesem nam je pomenila poseben izziv, naš repertoar pa je vseboval od slovenskih ponarodelih do angleških popularnih hitov. Organizirali in izvedli smo dva samostojna koncerta v božičnem času (2012 in 2013), sodelovali smo na različnih prireditvah, sem pa tja pa pripravimo tudi kakšno presenečenje – podoknico. Vsake toliko časa, ko se počutimo dovolj navdahnjeni, se posamezni člani lotimo tudi kakšne akustične priredbe znanih skladb.


BORUT SKOČIR IN KAPSLNI

Nekaj o skupini.

Nekaj o skupini.